Kristen Harnish: A borász lánya

Amikor Sara Thibault édesapját maga alá temeti a Loire folyó mentén az esőzéstől leomló partoldal, Sara anyja arra kényszerül, hogy eladja a szőlőbirtokukat egy rivális család, a Lemieux-k számára, amellyel aztán az idősebb Lemieux fiú és Sara nővére, Lydia házassága révén szoros, ám igen kétes értékű kötelék alakul ki. Egy újabb tragikus esemény, egy szörnyű gyilkosság hatására a lányoknak Amerikába kell menekülniük, így Sara kénytelen lemondani álmáról, hogy apja örökébe lépve felvirágoztassa a gazdaságot, és nő létére kiváló borász váljék belőle. 
Időközben Phillippe, a Lemieux család ifjabbik tagja, Amerikában próbál szerencsét, és Kaliforniában létrehozza a Napa-völgy legnagyobb borászatát. Amikor arról értesül, hogy bátyját megölték Franciaországban, feléled benne a bosszúvágy, és egyetlen célja, hogy felelősségre vonja a gyilkost. 
A továbbra is a borászkodásról álmodozó Sara szintén Kaliforniába érkezik, ahol a Philippe-pel való első találkozás sorsszerűnek bizonyul. Sara tudja, hogy a férfi az egyetlen, aki révén visszaszerezheti a franciaországi birtokát, és aki ugyanakkor guillotine alá is juttathatja.

Kristen Harnisch regénye lebilincselő, romantikus történet árulásról, csalódásról, szerelemről és megváltásról, mindezt a XIX. század végének történeti hátterébe, valamint az Ó- és az Újvilág gazdag borkultúrájába ágyazva. A bátor és eltökélt főhősnő sorsának állomásai során az olvasó megismerkedhet a szőlőtermesztés és a borkészítés fortélyaival, a francia Loire és az amerikai Napa völgy gazdag hagyományaival, legelső sorban is azonban egy a végzet által meg nem kímélt nő önmagára találásának megindító történetével. 
Élvezzük egy pohár jó bor mellett!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések