Könyvajánló // Május IV.


 Franciaország, ​1939

Carriveau csendes kis falujában Vianne Mauriac férjétől, a frontra induló Antoine-tól búcsúzik. Nem hiszi, hogy a nácik megszállhatják Franciaországot, ám ez mégis bekövetkezik: menekülő franciák hordái érkeznek, teherautó-konvojok, tankok, az égboltot elsötétítik a repülőgépek, és bombák hullanak az ártatlan áldozatokra. Amikor egy német parancsnok rekvirálja a házát, Vianne a kislányával együtt rákényszerül, hogy egy fedél alatt éljen az ellenséggel. Élelem, pénz és remény nélkül, az egyre növekvő veszélyek közepette kénytelen egyik nehéz döntést hozni a másik után.
Vianne húga, Isabelle lázadó tizennyolc éves, aki az ifjúság nyughatatlan szenvedélyével keres értelmet az életének. Miközben párizsiak ezrei menetelnek a háború ismeretlen borzalmai elől, Isabelle találkozik a partizán Gaëtannal, aki hisz abban, hogy a franciák az országhatárokon belül szembeszállhatnak a nácikkal, és szenvedélyesen egymásba habarodnak. Ám amikor a fiú elárulja, Isabelle csatlakozik az Ellenálláshoz, és többé hátra se néz: újra és újra az életét kockáztatja mások megmentéséért.

Könyvtári katalógus

moly.hu

******************************


Egy állás, ami örökre megváltoztatta az életem.
Merrick Crawfordot az állásinterjúmon ismertem meg. Pontosabban húsz perccel korábban, amikor berontott a próbafülkémbe, pár háztömbnyire az interjú helyszínétől. Egy szál melltartóban veszekedtem a jóképű szemétládával, ezért amikor rájöttem, hogy ő lehet a jövendőbeli főnököm, nagyon megrémültem.
Ő azonban láthatóan nem ismert meg. Vagyis csak azt hittem…
Fel sem merült bennem, hogy megkapom az állást, mégis kaptam egy e-mailt, melyben behívtak egy második fordulóra. Elmentem, mert tudnom kellett, hogy a katasztrofális kezdés után miért tekintenek még potenciális jelöltnek. Kiderült, hogy Merrick csak azért akart alkalmazni, hogy lássa, ahogy kudarcot vallok. Csakhogy én nem adom meg neki ezt az örömet.
Arra azonban nem gondoltam, hogy lesz olyan, amit majd élvezetesnek találok Crawforddal való kapcsolatomban…

Könyvtári katalógus

moly.hu

******************************


Hollywood. ​
A város, ahol az álmok születnek.
Egy véres keleti parti bandaháború veszteseként Danny Ryan menekülni kényszerül. A maffia, a zsaruk, az FBI mind holtan vagy rács mögött akarják látni. Kisfiával, idős apjával és hűséges csapatának megtépázott maradékával Kaliforniába utazik, hogy új életet kezdjen.
Csendes, békés életet.
De a szövetségiek a nyomára bukkannak, és kérnek tőle valamit – végre kell hajtania egy akciót, mellyel vagy milliós vagyont szerez, vagy otthagyja a fogát.
És amikor Hollywoodban filmet forgatnak a régi életéről, Danny úgy dönt, beszáll az üzletbe.
Aztán szerelmes lesz.
Egy gyönyörű filmsztárba, akinek szintén megvan a maga sötét múltja.
Amikor világuk összeütközik egy hatalmas robbanásban, mely mindkettőjüket elpusztíthatja, Danny Ryan kénytelen az életéért küzdeni a városban, ahol az álmok születnek.
Vagy meghalnak.

Rhode Island partjaitól Kalifornia sivatagjaiig, ahol holttestek tűnnek el, a hatalom washingtoni folyosóitól, ahol az igazi bűnözők ténykednek, Hollywood legendás filmstúdióiig, ahol a nagy pénzt keresik, Az álmok városa a család, a szerelem, a bosszú, a túlélés és az álmok mögötti kegyetlen valóság elsöprő erejű története.

Könyvtári katalógus

moly.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések