Iny Lorentz: A szajha lánya

Trudi – Michel Adler és Marie legidősebb lánya – ifjú hajadonná cseperedett. A büszke és önfejű lány leghőbb vágya, hogy hozzámehessen szerelméhez, Georg von Gressingenhez.
Ám barátnője esküvőjén szörnyű dolog történik: apját, Michelt orvul meggyilkolják. Trudi meg van győződve arról, hogy egy zsoldosvezér a tettes, de nem tudják a férfira bizonyítani a gyilkosságot.
A család rettenetes helyzetbe kerül, mindazok, akik korábban szövetségeseik voltak, ellenük fordulnak. Marie-nak, életében nem először, egyedül kell felvennie a harcot a világgal, szomszédaival és a hercegérsekkel szemben kell megvédenie családját, vagyonát és otthonát. Egyedül Frigyes király segítségére számíthatnak, ezért Trudi elhatározza, hogy titokban elutazik az uralkodóhoz, és megkéri, védje meg őket kapzsi szomszédaiktól. A viszontagságos utazás során a lány találkozik a gyűlölt zsoldosvezérrel, és talán épp ez a férfi lehet végül segítségére terve végrehajtásában…
Iny Lorentz regényfolyamának (A szajha, A várúrnő, A hagyaték) e darabjában az 1440-es évek Frankföldjének néhol komor és kegyetlen, néhol nemes és szeretetteli világába repíti az olvasót. Az ezt követő kötetben (A bűn lányai) Marie fia, Falko története bontakozik ki előttünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések