Beatrice Small: Újra rád találtam I-II.

Az Erzsébet-kori Angliába visz bennünket a világszerte népszerű Bertrice Small történelmi regénye. Az 1600 körüli években a negyvenöt évig uralkodó Tudor Erzsébet királynő ekkoriban már végnapjait éli.
A keménykezű, férjhez soha nem ment Erzsébet idejében Anglia nagyhatalommá vált, a királynő lefejeztette Stuart Máriát, legyőzte a legyőzhetetlen Armadát, s ezzel elnyerte a spanyoloktól a tengeri fölényt, sikeres terjeszkedő politikát folytatott.
Közben a Globe Színházban nagy sikerrel játsszák Shakespeare halhatatlan drámáit, s Thomas Morus is ekkor írja műveit.
A szigorú királynőnek nemcsak országa ügyes-bajos dolgaival kell törődnie, de az udvari intrikákkal, pletykákkal is. Ide kerül udvarhölgyként a feltűnő szépségű, ifjú Valentina, aki ekkor már özvegyasszony, férje, Lord Barrows alig egy hónapi házasság után egy baleset következtében elhunyt.
Valljuk be, az ifjú özvegy nem bánkódik igazán, mert férjeura oldalán nem találta meg az igazi szerelmet. Elhatározza, hogy királynőjét fogja szolgálni - aki annyira megkedveli, hogy hamarosan első udvarhölgyévé teszi -, s csak akkor megy újra férjhez, ha valóban szerelmes lesz.
Egy váratlan esemény töri meg udvarhölgyi karrierjét:
Val egy nagy családi titok nyomára bukkan. A megfejtéshez, az igazság kiderítéséhez a rejtélyes, egzotikus és ugyanakkor veszélyekkel teli, kalandokat ígérő Keletre, Törökországba kell utaznia, s a hosszú útra két hódolója is elkíséri.
Vajon kettőjük közül kerül-e ki az igazi?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések