Februári könyvajánló

Julie Klassen: A portréfestő lánya

Stephen ​Overtree százados épp egy meredek sziklaösvényen kaptat felfelé a festői szépségű devoni partvidéken. Megbízhatatlan bátyját, Wesley-t keresi, hogy rábírja, térjen végre haza, és legidősebb gyermekként igazgassa a családi birtokot. Helyette azonban csak egy lányt talál a sziklaszirten állva, aki furcsán ismerősnek tűnik számára… 
A különös szépségű, ám naiv Sophie Dupont-t tehetetlen dühe vezette a meredély szélére. Nem elég, hogy megbízott egy férfiban, aki aztán összetörte a szívét, de faképnél is hagyta őt – ráadásul várandósan. Kétségbeejtő helyzetéből Stephen Overtree kínál neki kiutat, aki, miután rájön, hogy Sophie a fivére gyermekét hordja a szíve alatt, felajánlja a lánynak, hogy feleségül veszi. Sophie, hogy elkerülje a botrányt, igent mond az ajánlatra. Vajon megbánja hirtelen elhatározását, amikor újra felbukkan Wesley, és a bocsánatáért esedezik?
Forrás: Moly


Debra Driza: Renegade - Renegát ( Mila 2.02.)



Anyja ​halála után senki sem maradt, akiben Mila bízhatna, kivéve egy fiút, akit azonban alig ismer. Hunter Lowe az egyetlen ember, akitől segítséget kérhet, és akinek ő igazán fontos.
A srácnak azonban fogalma sincs róla, hogy ki – vagy mi – is Mila valójában. A lány nem képes felfedni a titkát előtte, mert nem akarja elveszíteni az utolsó kapcsolatát is a hétköznapi léttel. Hunter mit sem sejtve csatlakozik hozzá, amikor Mila fel akarja kutatni Richard Gradyt, akiről úgy gondolja, tudhat valamit bonyolult múltjáról.
Forrás: Moly



Takács Tibor: Egymás szemében - Pártatlanul a párkapcsolatokról

Napjainkban szinte mindegyikünk életében kulcskérdés a párkapcsolat. Ha nincs, azért, ha van, akkor meg azért. Közben folyamatosan szembesülünk a párkapcsolatok tartósságának nehézségével is, hogy milyen hamar és könnyen bomlanak fel ezek a kapcsolatok sokszor anélkül, hogy tudnánk az okát. A világ változik és ezzel együtt minden, ami része és alapja volt ennek a korszaknak, lassan átalakul. 
A párkapcsolatok csupán addig tartanak, amíg hajlandóak vagyunk tenni értük. Ezért gyakran jó lenne, ha a másik szemével is látnánk a világot, tudnánk, hogy ő mire gondol, mit érez, mit szeretne. És néha érdemes lenne magunkat is látni a másik szemével, hogy jobban megértsük és elfogadjuk a másikat.
Forrás: Moly


Várnai G. Zsuzsa: Napfényzivatar



Kegyetlenség, ​misztikum, megpecsételődött sorsok – generációk sorának története teljesedik ki ebben a családregényben.
Adott egy család: az apát, Taktakenéz Kövér Emmanuelt – akinek fontos szerep jutott a trianoni békeszerződés aláírásakor is – Horthy lovaggá ütötte, az anya pedig orosz zsidó volt. Ők ketten Párizsban, az éppen a szürrealizmus fénykorát élő bohém nagyvárosban ismerkedtek meg. Ez a hihetetlennek tűnő ellentmondás és a furcsa helyszín is jól megfér a 20. századi kelet-közép-európai magyar családtörténetben: a zökkenőmentesnek nem mondható kiindulópont nem csupán az első generáció, de minden utána következő sorsát is megpecsételte. De vajon hány nemzedéknek kell ahhoz felnőnie, hogy a bűnök elévüljenek, és a mozaikos kép összeállhasson – mert ebben a történetben minden szál összefügg, és minden darabka egy nagy kirakósnak a fontos eleme.
Forrás: Moly

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések