Januári könyvajánló

Jonathan Evison: A gondoskodás alapjai



Jonathan ​Evison megalkotta a szív regényét, egy olyan történetet, amely mély betekintést enged abba, hogy mit jelent valóban törődni egy másik emberrel. Kirobbanó energiájával és telve az abszolút szépség pillanataival, ez a melegszívű és ihletett regény az élet szörnyű csapásait és mérhetetlen ajándékait teszi mérlegre. 
A gondozásról szóló kézikönyvek nem készítették fel Bent arra, hogy hogyan bánjon Trevvel, a kerekesszékhez kötött szarkasztikus tinédzserrel. Vagy hogy mi fog történni, ha elviszi a fiút egy hosszú utazásra, amely mindkettejük életét megváltoztatja.

„Gyengéd és szívfacsaró, ugyanakkor meglepően vicces.” 
Washington Post, Az év könyve 2012
Forrás: Moly

V. E. Gabriel: Lélekbéklyó


Peter ​kezdetben biztosan tudta az alapszabályokat: a lélek a szemnek láthatatlan, nincs alakja, nem tud beszélni. Akkor mégis ki az a lány, akinek a lelke minduntalan felbukkan mellette? 
500 évvel ezelőtt a brit felsővezetők úgy gondolták, nem elegendő a halálbüntetés a gyilkosoknak. Három, különleges adottságú férfi képes volt a haláluk után is itt tartani a bűnös lelkeket – crittereket –, hogy örökre a Földön ragadjanak. Büntetésük az örök magány lett, mivel így sem egymással, sem az emberekkel nem tudtak kommunikálni. 
A 17 éves Peter különleges képessége, hogy meg tudja szabadítani ezeket a lelkeket a béklyóiktól.
Forrás:Moly

Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért




Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben. 
Agnes Magnúsdóttir megöli a szeretőjét, ezért halálra ítélik és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól. 
Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy – közeleg a tél, és vele a kivégzés napja. 
Egyedül Agnes tudhatja a teljes igazságot. Ez az ő története.
Forrás: Moly

Bárdos Erika: Az önismeret a harmonikus élet kulcsa


Születésünkkor valamilyen céllal, megoldandó feladattal jövünk a világra. Ez a sorsunk, a karmánk, ezt kell megcselekednünk. A jövőnk kulcsa, a megoldás abban rejlik, hogy felismerjük-e a karmánk szabta feladatot, és hogy azt hogyan teljesítjük. 
Az asztrológia nem jóslás, hanem a sorsfeladatunk tudatosításáról és elfogadásáról szól. 
Ez az asztrológiai kézikönyv a lehető legegyszerűbb alapokon nyugszik: elegendő ismerni a Szaturnusz, a Jupiter, valamint a Nap jegy és az uralkodó bolygójának elhelyezkedését a horoszkópban jegyek és házak szerint. 
A könyv elsősorban azoknak szól, akik alapvető asztrológiai ismeretekkel rendelkeznek, és szeretnének könnyen eligazodni, esetleg másoknak is tanácsot adni, hogy miként ismerhetik fel a nekik rendelt utat.
Forrás: Moly


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések