Dean Koontz: Elkárhozott lelkek
(Frankenstein 4.)

Az eszelős tudós, Victor Frankenstein valóban élt, és valóban létezett – még a 21. században is. Két évszázaddal azután, hogy létrehozta első teremtményét, a jelenkor Amerikájában folytatta munkáját, amelyet valójában sosem hagyott abba. A modern orvostudomány és a technika legújabb eredményeit felhasználva megteremtette replikánsait, akikkel helyettesíteni akarta az emberiséget. Úgy tűnt eleven gyilkológépeivel sikerült megkezdenie az emberi faj kiirtását, ám megjelent a színen valaki, akire nem számított. 
Legelső teremtménye Deucalion, két New Orleans-i rendőr és néhány rebellis replikáns segítségével elpusztította az őrült tudóst. Ám Victor Frankenstein erre a lehetõségre is felkészült. Abban a pillanatban, amikor megsemmisült a test, amelyet két évszázadon keresztül használt, egy bunker mélyén aktiválódott, életre kelt egy másik. 
Az eredeti tudós valamennyi tudásával, tapasztalatával és emlékével rendelkező klón elindul, és belekezd a B-terv végrehajtásába. A replikánsok új generációjához tartozó lények először egy montanai kisvárosban jelennek meg. Ők ugyan nem olyan szívósak, mint elődeik, de valamivel intelligensebbek, és van néhány segítőjük is, akiket szinte lehetetlen elpusztítani. Frankenstein megállíthatatlannak tűnik, és Deucalionon, valamint néhány régi barátján kívül még senki sem tud a veszélyről, amely most már nem csak az emberiséget, de az egész földi életet fenyegeti…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések