Kedves Olvasóink!

Köszöntjük a könyvtár könyvajánló blogján.

Itt olvashatják a könyvtár ajánlásait.

Mi és olvasóink kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére is. Ha tetszett egy könyv, és megosztaná velünk ezt az élményt, megteheti az Olvasóink ajánlják részen!

2014. június 23., hétfő

Steve Berry: A harmadik titok

Fatima, Portugália, 1917.

Három parasztgyerek előtt megjelenik Szűz Mária, aki három titkot oszt meg velük. Ebből kettőről hamarosan az egész világ tudomást szerez. A harmadik titkot a Vatikánban őrzik elzárva, ahol csak pápák olvassák és 2000-ig nem is teszik közzé. Amikor felfedik, rejtélyes hangneme és nem konzekvens volta sok hívőt arra késztet, hogy megkérdőjelezze hogy az Egyház Szűz Mária szavait vajon teljes egészében közkinccsé tette-e vagy egy sokkal fontosabb üzenet maradt a homályban. 

Vatikán, napjainkban

Colin Michener atya, a pápai titkár aggódik a pápáért. Nyugtalan éjszakák követik egymást, XV Clement a Vatikáni különleges archívumot látogatja meg, amely kizárólag pápák részére van fenntartva és ahol az Egyház legtitkosabb és ellentmondásos dokumentumait őrzik. Habár a részletekben bizonytalan, Michener tudja, hogy a pápa nyugtalanságát a fatima-i kinyilatkoztatás okozza. 

Szintén aggódik Alberto Cardinal Valendrea, a Vatikán külügyminisztere, aki azonban nem érez részvétet. Valendrea vágyik a pápaságra, amit az utolsó ülésen vesztett el Clementtel szemben. Most pedig a pápa érdeklődése a fatimai események iránt fenyegetést jelent, hiszen a Valendrea által oly sok éven át őrzött ősi megrendítő igazság napvilágra kerülhet.

Amikor Clement pápa Michenert küldi a román felföldekre egy tiszteletreméltó pap keresésére - ő az egyetlen ember a Földön, aki tudja Mária igazi üzenetét-, veszélyes események bontakoznak ki. Michener gyilkosság, gyanúsítás, öngyilkosság, csalás és a szeretett nő iránti tiltott szenvedély hálójába sodródik bele. Kétségbeesett keresése, hogy meglelje a válaszokat Bosznia szent vidékére majd Clement pápa szülőhelyére Németországba viszi, ahol megtudja, hogy Fatima harmadik titka az egész Egyház sorsát befolyásolja - a sorsot, amelyet Michener a kezében tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése