Steve Berry: A harmadik titok

Fatima, Portugália, 1917.

Három parasztgyerek előtt megjelenik Szűz Mária, aki három titkot oszt meg velük. Ebből kettőről hamarosan az egész világ tudomást szerez. A harmadik titkot a Vatikánban őrzik elzárva, ahol csak pápák olvassák és 2000-ig nem is teszik közzé. Amikor felfedik, rejtélyes hangneme és nem konzekvens volta sok hívőt arra késztet, hogy megkérdőjelezze hogy az Egyház Szűz Mária szavait vajon teljes egészében közkinccsé tette-e vagy egy sokkal fontosabb üzenet maradt a homályban. 

Vatikán, napjainkban

Colin Michener atya, a pápai titkár aggódik a pápáért. Nyugtalan éjszakák követik egymást, XV Clement a Vatikáni különleges archívumot látogatja meg, amely kizárólag pápák részére van fenntartva és ahol az Egyház legtitkosabb és ellentmondásos dokumentumait őrzik. Habár a részletekben bizonytalan, Michener tudja, hogy a pápa nyugtalanságát a fatima-i kinyilatkoztatás okozza. 

Szintén aggódik Alberto Cardinal Valendrea, a Vatikán külügyminisztere, aki azonban nem érez részvétet. Valendrea vágyik a pápaságra, amit az utolsó ülésen vesztett el Clementtel szemben. Most pedig a pápa érdeklődése a fatimai események iránt fenyegetést jelent, hiszen a Valendrea által oly sok éven át őrzött ősi megrendítő igazság napvilágra kerülhet.

Amikor Clement pápa Michenert küldi a román felföldekre egy tiszteletreméltó pap keresésére - ő az egyetlen ember a Földön, aki tudja Mária igazi üzenetét-, veszélyes események bontakoznak ki. Michener gyilkosság, gyanúsítás, öngyilkosság, csalás és a szeretett nő iránti tiltott szenvedély hálójába sodródik bele. Kétségbeesett keresése, hogy meglelje a válaszokat Bosznia szent vidékére majd Clement pápa szülőhelyére Németországba viszi, ahol megtudja, hogy Fatima harmadik titka az egész Egyház sorsát befolyásolja - a sorsot, amelyet Michener a kezében tart.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések