Guillermo Del Toro: Örök sötétség
(Kór trilógia)


Két éve már, hogy A kórban elszabadult a vámpírvírus, és most az egész világ a megsemmisülés szélén áll. Nukleáris tél uralkodik a tájon, a nap csak két órára tud áttörni a szennyezett atmoszférán – tökéletes környezetet teremtve ezzel a vámpírok szaporodásához.
Tömegesen irtják az embereket, a legjobbakat és a legtehetségesebbeket, a gazdagokat és a befolyásosokat sem kímélve, és az egészet a Mester irányítja – egy ősvámpír, aki páratlan erővel bír, és aki engedelmességük alapján választja ki a túlélőket. Az életben maradottakat leigázzák, táborokba deportálják, és a helyzetük alapján két csoportra osztják: az egyikbe kerülnek azok, akik szaporodóképesek, a másikba azok, akik a vérükkel látják el a Mester hatalmas seregét.
Az emberiség jövője egy szedett-vedett szabadságharcos-csapat kezébe kerül, amelynek tagjai: Dr. Eph Goodweather, a Járványügyi és -megelőzési Hivatal gyorsreagálású csoportjának egykori vezetője; Dr. Nora Martinez, orvos, aki tehetségesen küzd az élőhalottak ellen; Vaszilij Fet, a sokoldalú orosz rágcsálóirtó; és Mr. Quinlan, a Mester balkézről született ivadéka, akit csak a bosszúvágy fűt. Az ő feladatuk megmenteni Eph fiát, Zacket, és felülkerekedni az új, pusztító világrenden. Ám a jó és a rossz fogalma képlékennyé vált, és a Mester ügyesen használja ki az emberek gyengeségeit.
Most, ezen a kritikus órán, az is bebizonyosodik, hogy áruló férkőzött be a csapatba… És csak egyvalaki tudja, hogyan lehet elpusztítani a Mestert, de vajon rá lehet-e bízni a világ sorsát? És vajon ki hozza meg a végső áldozatot – hogy a többiek megmeneküljenek?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések